Verdens bedste æblesmør

 

Æblesmør

 

Æblesmør kan tage sin tid at lave, men det meste af tiden passer det sig selv. Det kan være et himmelsk tilbehør som du kan bruge til “alt”. Prøv fx på et stykke rugbrød, oven på youghurt, is eller blot en ostemad.

Mulighederne for at variere er mange. Selv synes jeg der kan lå lidt for meget småkage over det, så jeg holder selv lidt tilbage med brunkagekrydderierne når jeg laver min version.

Ingredienser til æblesmør

Æblesmør4 belle boskoop (eller anden sort)
4 dl vand
1 kop sukker
1 stang vanille
2 stk kanel
4 stjerneanis
6 nelliker
1 tsk ingefærpulver
2 tsk lakridspulver
et lille skvæt salt

Fremgangsmåde

ÆblesmørRens æblerne og skær dem i tern, men skræl dem ikke. Hvis du planlægger at si massen senere kan du også bare lade kernehuset blive.Kom tingene i en gryde og lad det hele koge langsomt sammen. Når det er en tyk grød sis det hele og resten kommes tilbage i gryden.Hvis du blender massen, skal nelliker, stjerneanis, vanillestænger og resten af de massive ting fiskes op først.

Hvis der skal justeres på smagen, er det nu du kan gøre dette – forslag: lidt eddike, chili, kardemomme, allehånde – brug din fornemmelse

Det skal nu koge meget langsomt i en til tre timer, indtil det karamelliserer. Massen bliver mere brun og smørbar.

Æblesmørret kommes herefter på rene glas og nydes. Hvis du har sparet på sukkeret kan æblesmørret fryses hvis du har tænkt dig at gemme noget af det, men ikke i glas 😉

Æblesmør

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: