Underlige snegle med mandler og kanel

Underlige snegle med mandler og kanel Underlige snegle

Underlige snegle med mandler og kanelMin medblogger har nok en lidt sødere tand end jeg har, men nu skal det prøves med lidt sødere end bare isopskrifter. Jeg fik lyst til noget mandelfyld i snegle, så her er en lidt besværlig opskrift på nogle meget lækre kager. Det er ret vigtigt du bruger den metode jeg viser her, mens du selvfølgelig kan lave om på fyld og hvad du ellers vil prøve af. Det at man ruller på to ledder gør at dejen bliver spændt godt op og kan laves meget tynd.

Underlige snegle med mandler og kanelDejen

3 dl vand
½ dl olie
1 tsk salt
3 spk sukker

ca 500 gr mel

Fyldet

Underlige snegle med mandler og kanel150-200 gr mandler
120 gr smør
1 tsk ingefærpulver
2 tsk kanel

Sådan gør du

Dejen køres i en røremaskine. Den skal være ca. som almindelig brøddej, ikke for fast men til at rulle ud. Hæv til dobbelt størrelse.

Kør mandlerne i en foodprocessor og bland dem med de øvrige ingredienser til fyldet – brug klør fem, da det er det nemmeste. Smørret må gerne være blødt, da det hele så er nemmere. Fyldet skal kun lige hænge sammen. Vil det ikke det, kan du tilføre lidt olie eller mere smør.

Underlige snegle med mandler og kanel

En nyrullet snegl

Del dejen i 12 stykker og rul hvert stykke ud til lange plader på rigeligt med mel, og lige så tyndt som du kan. Mine stykker er ca 45 lang, så de er meget tynde. Fordel fyldet på langs på midten af hver plade. Pensl den ene kant med lidt vand og luk dejen sammen lige over midten (med den penslede kant øverst), giv den et lille klem i hver ende og sno den løst. Rul den herefter til en meget løs snegl, stik den yderste ende ind under sneglen og sæt på en bageplade. Pensl med æg og sæt til hævning et lunt sted. Sneglene skal hæve, måske ikke til dobbelt størrelse, men indtil de bliver mere fyldige.

Underlige snegle med mandler og kanel

Næsten klar til bagning

Bag ved ca 190ºC i 20 minutter eller indtil de er let brune. Køl af og spis eller gem. Sneglene kan også fryses og laves til “bake-off” hvor de tøs op ved ca 80ºC et kvarters tid.

Underlige snegle med mandler og kanel

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: