Tomatketchup – grøn

Tomatketchup

tomatketchup groenJeg kan godt lide tomatketchup, men er ikke specielt vild med de udgaver der er førende på markedet. De er dels meget søde og kunne godt være krydret på en lidt “anden” måde – jeg ønsker mig lidt mere krudt. Det er sidst på sæsonen og der en del grønne tomater der lige skal bruges til noget, så det blev grøn tomatketchup i denne ombæring. Hvis du har gule, røde eller blå tomater kan de selvfølgelig også bruges, og du kan også selv regulere chilimængden efter dine behov. Jeg har brugt tre i styrke 7 (golden cayenne), men mange kan klare sig med en enkelt. Opskriften her passer til ca 0,75 liter.

tomatketchup groenIngredienser

1 kg grønne tomater, skåret i både
2 store løg
1-3 chili styrke 7
2 fed hvidløg
1 dl æblecidereddike
200 gr rørsukker
3 nelliker
3 laurbærblade
1/2 kanelstang
tomatketchup groen1 knivspids røget paprika
1 spk havsalt
kværnet peber

Sådan gør du

Giv løg, hvidløg og chili 5 minutter i en smule olie til løgene er blanke og tilsæt herefter resten. Bring op til kogepunktet, skru ned og læg låg på og lad simre i 1-2 timer. Rør i massen ind imellem. Når den er klar skal den tomatketchup groenhave en tur i en foodprocessor eller med en stavblender og derefter sies gennem et
dørslag. Hvis ketchuppen føles meget tynd kan du jævne med lidt majsstivelse, men pas på det ikke bliver for tykt. Inden du sier, er det en fordel at fiske kanel, laurbær og nelliker op af massen. Hældes på glas eller flasker og kan nydes med det samme. Hvis du ikke bruger konserveringsmiddel, skal ketchuppen opbevares på køl og bruges ret hurtigt.

 

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: