Tagine med lam, granatæble og bambusskud

Tagine med lamTagine med lam, granatæble og bambusskud

Egentlig skulle der have været kastanjer i, men de var ikke til at skaffe i dag. Så de bliver denne gang erstattet med bambusskud. Det kunne også være stykker af butternut-squash eller sågar kartofler – alt er kendt som noget der “drøjer” maden i forskellige kulturer. Bambusskudene skal være nogenlunde tilberedte, som de der ligger i køleskabet i såkaldte indvandrerbutikker.
Jeg er den lykkelige ejer af en tagine, men du kan også bruge en römertopf/stegeso i stedet. Fordelen ved taginen er den store overflade i bunden, der gør at vanddampen i maden fortættes i toppen og driver tilbage i bunden, så maden ikke kun bliver kogt.

Opskriften her giver en aromatisk, men ikke ret stærk, lammetagine der selvfølgelig kan varieres efter egen smag.

Tagine med lamIngredienser

2 løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakket
1 stort tommelfingerstykke ingefær, finthakket
2 spk ghee (klaret smør) – kan erstattes med en god olie
2 kanelstænger
1 nip safran
½ tsk stødt koriander

Tagine med lam

Klar til den første times tid – mangler lige vand

½ tsk stødt spidskommen
¼ saltcitron, finthakket
20 grønne, syltede peberkorn
ca 800 lammekød i pæne stykker
2 kopper bambusspirer i pæne stykker
1 kop dadler hakket groft
2 spk. honning eller dadelsirup
1 granatæble

frisk mynte, koriander eller persille
salt og evt peber

Tagine med lamSådan gør du

Blanchér løg, hvidløg og ingefær i ghee i en pande eller en tagine. Når dette er gyldent tilsættes kanel, safran, spidskommen, koriander, saltcitron og lammekød. Når kødet er gyldentbrunt tilsættes dadler og det hele kommes i en tagine og dækkes med vand. Sættes i en ovn v 180ºC i en time – det skal blot simre svagt.
Efter en time tilsættes honning og bambusskud og taginen simrer videre ca ½ time mere. Til sidst smages til med salt og (meget) peber, drys med hakket frisk mynte, koriander eller persille og granatæblekerner.
Serveres med frisk brød eller couscus med smør.

Tagine med lam

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: