web analytics

Tagine med kylling – aromatisk og anderledes

Tagine med kylling

Kyllingetagine KyllingetagineAromatisk, velsmagende og eksotisk er hvad man kan sige om denne ret. Tagine med kylling er ikke svær at lave hvis man planlægger i ordentlig tid. Med tilbehør kan denne opskrift række til 6 personer. I stedet for dadler kan du bruge abrikos og/eller figner. Det eneste vigtige er at der er det søde indslag. Har du ikke lige en tagine kan du bruge en römertopf eller en støbejernsgryde med låg – det skal blot kunne komme i en ovn. KyllingetagineTaginen er dog bedst, da den gør noget med dampene fra maden der sendes tilbage ad de skrå vægge.

Ingredienser

1 kylling parteret i 8-10 stykker

2 små kopper mandler
2 små kopper dadler i kvarter uden sten
1-2 tsk stødt koriander
1-2 tsk stødt spidskommen
Kyllingetagine1 tsk paprika

3 laurbærblade
2 stænger kanel
2-3 spk honning
rosmarin
saft af 1 citron
3 kopper kyllingefond*
salt og peber
Frisk persille eller koriander

Marinade

Kyllingetagine1 madæble
1 stort løg
3-4 fed hvidløg
2-3 små chilier styrke 6
2-3 kvarte stykker saltcitron
Frisk ingefær svarende til 1 tommeltot
3 spk olivenolie
salt og peber

Sådan gør du

Partér kyllingen i 8-10 stykker og læg den i en skål. Kog lidt *fond af resterne – det skal du bruge senere (kan erstattes med en øl). Kør ingredienserne til marinaden i en blender eller foodprocessor og massér det ind i kyllingestykkerne. Sættes på køl i 1-2 timer.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden og giv dem en tur på en pande med smør eller olie. Når kyllingerne er let brune tilsættes mandlerne og der steges videre. Kom kylling, marinade og resten af krydderier og ingredienser (bortset fra citronsaft) i en tagine eller stegeso og lad det stå i en ovn en time ved 180ºC. Må gerne røres i et par gange.

Serveres med drys af citronsaft og koriander eller persille. Tilbehør kan være godt fladbrød, couscous eller hvad du nu synes.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: