Tagine med and

Jul i Marokko?

Tagine med andNej ikke helt, men efter utallige opfordringer fra Susy Grundahl kommer her en af mine måder at lave en helt fantastisk tagine på. Hvis resten af familien ellers var med på den, kunne jeg godt finde på at servere noget lignende juleaften, men den går nok ikke. Denne her er lavet med and, men du kan lige så godt bruge fx lammebov.

Tagine med and

Vi købte en and og parterede den. Skrog vinger etc. blev der kogt fond på. Overskudsfedtet blev smeltet til fedt og lårene blev gemt til dagen efter til confit. Kødet, mest brystkød, skæres i store mundrette stykker stykker og marines et par timer inden det store slag slås.

Marinade

Tagine med and

Hele molevitten der lige er blandet og klar til at blive varmet

1 løg
2 spk ingefær, revet
2 tsk spidskommen
2 tsk tørret koriander
3 fed hvidløg
1 nip chilipulver

en masse frisk timinan
1 appelsin – revet skal og saft
salt og peber
olivenolie

Taginen

Kød og hele marinaden
1 kop tørrede abrikoser
1 kop tørrede dadler
1/2 kop mandler
1/2 – 1 saltcitron skåret i små strimler *
2 spk dadelsirup (eller honning)
2 kanelstænger
2 stjerneanis
fond eller vand

Fremgangsmåde

Bland kødet med marinaden, dæk til og lad trække et par timer. Hefter brunes kødstykkerne af i olie på en pande inden næste trin.

Kom alle ingredienser incl. resten af marinaden i en tagine (eller en en römertopf) og bland det hele. Fyld op med fond eller vand så det næsten dækker. Jeg brugte naturligt nok den andefond jeg lige havde lavet.

Sæt låg på og giv det hele et par timer ved lav til middel varme. Det skal ikke på noget måde spilkoge, kun simre meget svagt. Du kan også sætte det hele i ovnen et par timer ved 180 ºC. Kødet skal være så mørt så det næsten falder fra hinanden.

Server med couscos med smør eller kogte bygkerner. Lidt jordbærharissa eller æblerelish er glimrende tilbehør.

* De kære saltcitroner: Vi du have succes skal du starte to måneder før du går i gang med denne ret. Jeg vil vende tilbage med en nærmere beskrivelse, men hvis du selv prøver at lave dem nu: start med at mase citroner og salt sammen i glas og undgå specielt at fylde vand i. Klar den med rå muskelkraft og lad citronsaft fylde det hele!

Tagine med and

 

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: