Syltede rødbeder i en rustik version

Rødbeder - syltedeRødbeder kan være fulde af smag. Ikke kun af jord, men af meget dybere nuancer. Hvis de skal kunne gå til gamle traditionelle retter og give disse et løft, skal man være konsekvent og bevare så meget af rødebedernes aroma som muligt. Dvs. at kogning ikke er tilladt. Brug i stedet ovnen. Der sker et eller andet (godt) med smagen når man giver rødbederne god tid. Du kan sagtens have gang i flere ting på en gang i ovnen, blot rødbederne ikke får så meget varme at de bliver forkullede.

Til syltede rødbeder skal du bruge

Rødbeder - syltede

Rødbederne er klar efter nogle timer i ovnen

1 kg rødbeder
0,4 l husholdningseddike
200 gr sukker
4 stjerneanis (kan udelades)
10 hele nelliker
4 laurbærblade
evt salt

Tilberedning

Skær top og rod af rødbederne og pak dem i staniol, gerne to lag og så tæt lukkede som muligt. Sæt pakken i ovnen i et fad og giv den ca 3 timer ved 140 ºC, eller indtil de er møre uden at falde fra hinanden. Lad dem køle af. De kan sagtens holde sig nogle dage i køleskab inden du fortsætter.

Rødbeder - syltede

Store firkantede stykker klar til at komme på glas

Kog eddiken op med sukker og krydderier og lad simre en halv times tid over meget svag varme. Pil (eller skræl) skindet af rødbederne og skær dem i store stykker –  når de er i “klodser” er de helt anderledes at spise 😉 Jeg indrømmer, at der ikke er noget “pusse-nusse-agtigt” over de store stykker. Prop dine rødbedestykker i glas og hæld lagen, inklusive krydderier, over og skru låg på og vent i to dage. Vupti og du er mester til en succes, der er godt tilbehør til alt fra surrib, over leverpostej til pariserbøf.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: