web analytics

Subtropisk syltetøj

Subtropisk syltetøj

Subtropisk syltetøj

Jeg kan godt lide der er masser af frisk frugtsmag i min syltetøj – og for den søde tands skyld skal der ikke spares alt for meget på sukkeret. Denne opskrift er med ingredienser der ikke bruges så meget til syltetøj, bortset fra citronen. Sammen smager disse subtropiske frugter fantastisk, hvis du husker at behandle dem nænsomt. Vægtangivelserne er for de rensede ingredienser.

Subtropisk syltetøjIngredienser

130 gr melon
130 gr frisk ananas
1 økologisk citron
250 gr sukker
1 vanillestang

Sådan gør du

Subtropisk syltetøjRens og hak ananas og melon. Du må gerne lave meget fine små stykker. Skræl citronskallen (kun det gule) med et juliennejern eller en kartoffelskræller og gem skallen. Skræl det hvide af og kassér dette og skær kødet i små stykker – kernerne skal dog fjernes, da de er bitre. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Lad det hele, bortset fra citronskallen, simre i en gryde ved svag varme en halv times tid. I melletiden kan du hakke citronskallen. Når massen i gryden er helt klar, og vaniljen er fjernet,  kan du evt give den en lille tur med en stavblender hvis du synes den er for grov.

Sluk for varmen og kom citronskallen i og kom på skoldede glas. Nyd det på et godt stykke brød som fx dette Brød af Manitoba hvedemel 

Subtropisk syltetøj

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: