Stuvet spidskål med frikadeller

Stuvet spidskål med urtefrikadellerDenne ret kandiderer kraftigt til at komme i afdelingen for “mormormad”. Dog har den her fået et lillebitte twist ved at der er brugt rød spidskål og lidt “anderledes” krydrede frikadeller. Om du vil holde igen på fløden i stuvningen, er op til dig og dit behov, men man behøver ikke bruge så meget af det kalorierige for at få smag i denne ret.

Stuvet spidskål med urtefrikadellerTil frikadellerne

4-500 gr øko hakket gris
1 løg, finthakket
1 kop rasp
1 kop øko letmælk
2 æg
1 god håndfuld friske krydderurter, fx timian
1 tsk tørret koriander
Salt og peber (gerne rigelige mængder – ikke mindst peber)

Stuvet spidskål med urtefrikadellerTil den stuvede spidskål

1 spidskål
2 spk smør
3 spk mel
salt, sukker, peber og revet muskatnød
letmælk og evt fløde

Sådan gør du

Stuvet spidskål med urtefrikadellerTil frikadellerne: Lad rasp og mælk trække lidt i en skål mens du hakker løg og hvidløg. Det skal være rørbart – tilsæt evt ekstra mælk. Bland resten sammen til en lind masse og lad det trække i køleskab mindst ½ time. Steg dine frikadeller så de er tilpas og sæt dem evt i en lun ovn mens du laver sovsen.

Skær din spidskål i grove strimler – uden stokken der fjernes. Kog/damp den strimlede spidskål i 2½ dl letsaltet vand i 7-8 minutter – der må gerne være lidt bid tilbage. stuvet spidskaal deller 02Bag din sovs op ved at smelte smørret, tilsætte melet og lidt efter lidt kogevandet og tilpas med mælk/fløde. Smag til med salt, peber og muskat. Nogle justerer også med en lille smule sukker. Tilsæt spidskålen og stuvningen er klar.

Serveres sammen med de lune frikadeller og evt syltede rødbeder.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: