Sandwich med tunfyld

Sandwich med tunSandwich med tunfyld

Sandwichbrødet kan selvfølgelig bruges med andre slags fyld. Dette er blot et eksempel.
Brødet er groft og fladt og har mål så det kan kommes i de fleste lidt større sandwichtoastere – eller man kan bruge det som det er uden at varme det.
Da brødet skal være tyndt og kunne flækkes, er det vigtigt at du følger metoden i denne opskrift. Det duer ikke hvis der kommer tynde steder i brødet, da der så kommer hul og fyldet flyder ud.
Jeg har her brugt en blanding af hvidt og groft mel for at få en lidt rustik smag der går godt sammen med fyld med smag, men det kan du selv regulere.

Ingredienser til brødet

Sandwich med tun250 ml vand
ca 350 mel – halvt hvidt og halvt groft (fx Tipo 00 som det fine og purpurhvede eller rug som det grove)
1 tsk salt
gær på størrelse med et kirsebær
1 spk olivenolie

Fremgangsmåde

Sandwich med tunKør ingredienserne sammen. Ælt gerne dejen i mindst 10 minutter. Den må gerne være ret tynd. Lad det hæve til det dobbelte inden du går videre.
Saml den forhævede dej og del den i fire stykker. Rul disse ud til aflange stykker på ca 10 x 18 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg bagepapir ovenpå og endnu en bageplade ovenpå og lad det hæve en times tid.
Bag ved 200ºC i 20 minutter uden det øverste lag plade og papir.

Tunfyld

Sandwich med tun1 ds tun
1-2 spk kapers, hakket fint
2 spk mayonaise
2-4 forårsløg, hakket fint
1 spk chilisovs eller efter smag
saft fra ½ citron
salt og peber

Fremgangsmåde

Sandwich med tunMas den udvandede tun, den må gerne klemmes fri for væde, og rør resten af ingredienserne i med en gaffel. Smag til med chili, salt og peber. Flæk et sandwichbrød (lad det evt hænge sammen på den ene lange led), kom fyld i, gerne et pænt lag. Varm i en toastmaskine til det er klart, typisk 6 minutter. Nu skulle de gerne være sprøde udenpå og bløde og lækre indeni.
Hvis du vil have lidt mere krudt i, kan du selvfølgelig komme mere chili i tunfyldet, men prøv i stedet med et par syltede jalapenoer eller fire.
Disse sandwich egner sig glimrende til at tage med på tur. Pak dem ind i passende papir og din madpakke er klar. Hvis du laver en større portion, så hus at brødet sagtens kan holde sig i flere dage i fx en plasticpose.

Sandwich med tun

Her ligger brødet til hævning mellem bagepladerne

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: