Saltede citroner som i Marokko

Saltcitroner, marokkanske

Saltcitroner der har været på vej i mange måneder. En delikatesse

Saltede citroner

Dette er nok det ultimative slowfood, hvis det da i det hele taget kan betegnes som sådan. Hvis du sørger for ordentlige råvarer er det ingen sag at få et godt resultat. Det tager bare et par måneder – mindst.

Start med at finde nogle gode citroner. De skal være økologiske, i det mindste nogen uden overfladebehandling. De mindste er normalt de bedste – altså ikke nødvendigvis dem med et tykt lag af de hvide frugtkød. Du skal også have noget salt. Hvis det er normalt køkkensalt med jod og antiklumpningsmiddel, må du i byen efter noget andet. Havsalt eller himalayasalt eller hvad du nu kan finde, kan altsammen bruges. Det grove er lidt svært at arbejde med, men så kan du jo bare mase det.

Saltcitroner, marokkanske

Kom i gang med saltcitronerne

Saltcitroner, marokkanskeTil et standardsyltetøjsglas går der fem små citroner til de saltede citroner. Skær et dybt kryds i hver af dem, ca. ned til 2/3 dybde og fyld en pæn teskefuld salt i. Prop citronerne i dit syltetøjsglas, så de ligger helt tæt. Du må gerne bruge rå muskelkraft når du maser. Det er fint at der kommer citronsaft ud, for vand skal meget gerne undgås.

Det var næsten det

Saltcitroner, marokkanske

Når glasset er fyldt skal du blot vente, og vente

Sæt låget løst på, og sæt dine glas i en tallerken. Inden for de første dage skulle der gerne komme gang i den fermenteringsproces der  giver den fantastiske smag til dine saltcitroner. Vend bunden op og ned på glassene en gang imellem, så du er sikker på at alt saltet bliver opløst.

Vent derefter i to måneder

Nu skulle dine saltcitroner være klar, Du kan selvfølgelig tilsætte alt muligt fra start, såsom chili, stjerneanis, kanel osv, men min erfaring er, at det er denne enkle opskrift der giver det bedste resultat.

Hvis du vil se en anden måde at lave citronerne på, kan du se Susy Grundahls version her.

Prøv den fx i en tagine: Her er min med kylling

Saltcitroner, marokkanske

Når dine citroner har stået nogle måneder skulle gerne lige noget i stil med dette her

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: