Rundstykker med smag

Rundstykker med smagRundstykker med smag

Jeg kan godt lide hvidt brød en gang imellem. Rundstykker er ikke altid det første der falder mig ind, men her er mit bud på sådan nogle på hvidt mel, der er meget luftige og faktisk smager af noget. Det kan tage sin tid at lave, som så meget andet gærbrød, og der er ikke nogle nemme genveje hvis det er smag du vil have. Mere gær giver blot mere smag af gær – så derfor surdej, lidt gær og lange hævetider. Der er ikke så mange tider på, da det er meget op til den temperatur du har omkring din dej etc. I opskriften bruger jeg hvidt manitoba hvedemel, men det kan sagtens erstattes af fx Italiensk Tipo 00 eller andet hvor der er noget “krudt” i.
Ingredienserne er til en lille portion der fylder én bageplade – du kan bare gange op.

Rundstykker med smag

Nu er dejen levende og klar til de sidste step

Ingredienser

250 ml vand
ca 400 gr manitoba hvedemel
1 stor tsk salt
10 gr økogær
1 kop surdej

Sådan gør du

Rundstykker med smag

Klar til hævning

Start dagen før dine rundstykker skal være klar. Bland ingredienserne sammen, bortset fra at du skal holde halvdelen af melet tilbage. Kør det i en røremaskine og lad hvile natten over. Næste dag tilsættes resten af melet så du har en ret tynd men sammenhængende dej. Kør den 10 minutter i din røremaskine. Når den er hævet til dobbelt størrelse køres den ned igen og formes til små boller der nu skal hæve til 3-4 gange størrelse. Hvis

Rundstykker med smag

Klar til ovnen

du vil have dem blanke kan de pensles med æg og du kan i samme omgang drysse sesam, birkes eller hvad du nu har lyst til ovenpå.

Når du bager, sætter du en skål med kogende vand i bunden af den varme ovn og bager rundstykkerne ved 200ºC i 20 minutter.

Rundstykker med smag

Dansk manitobamel!

Rundstykkerne kan fryses og varmes op i ovnen ved 60-80ºC i en 10 minutters tid.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: