web analytics

Rullepølse

Rullepølse i Sous Vide

Rullepølse

Rullepølse

Slaget skal lige trække et døgn eller to

Og ja: du kan sagtens koge den hvis du ikke har en sous vide i maskinparken, men turen i en sous vide giver lige det der ekstra lille pift der gør den lidt mere “saftig”. Der er delte meninger om tilberedningstiden, men min erfaring er at du får en lidt kedelig og grå rullepølse hvis du ryger meget over 68-70ºC. Selvfølgelig kan nitrit gøre en del for det lyserøde look, men det har jeg ikke brugt her og konsistens og smag er vigtigere en denne farve.

RullepølseKrydringen kan varieres efter din egen smag – men et godt råd er, at du skal være rundhåndet med det du stopper i. Jeg er ikke så vild med for mange julekrydderier, og holder tilbage med brug af allehånde og nelliker, mens der er rigeligt med peber og timian. Rosmarin vil også gøre sig godt. Hvis du har hvidløgspulver i huset er det godt at erstatte den friske hvidløg med, specielt til sous vide.

Rullepølse

Krydderiblandingen ligger på slaget

Ingredienser

Til lagen

1 – 1½ kg svineslag
2 tsk sukker
3 spk salt

Til fyldet

10 allehåndekorn
4 tsk peber
5 nelliker
1/2 spk havsalt
3 kviste timian
1 fed hvidløg
1 løg

RullepølseTil evt kogning

200 gr suppeurter – løg, selleri, gulerod
2 kviste timian
2 laurbærblade

Sådan gør du

Først skal dit slag saltes eller lages. Gnid det ind i sukker-salt blandingen og kom slaget i en frysepose. Sæt det på køl ca. 24 timer, hvorefter det skylles og tørres, fx med lidt køkkenrulle.

Rullepølse

Klar til at komme i Sous Vide

Mas dine krydderurter og hvidløg i en morter, hak dit løg meget fint og bland det sammen og fordel det jævnt over slaget. Rul det hele sammen og brug fx lidt tandstikkere til at holde sammen på rouladen. Snør den sammen med bomuldssnor og fjern tandstikkere og vakuumer rullepølsen. Jeg giver derefter min rullepølse 6 timer ved 67ºC i min sous vide.

Foretrækker du at koge, skal den have 1½ time sammen med suppeurterne. Rullepølsen skal køle af i gryden.

Det sidste der skal gøres er, at rullepølsen skal presses. Har du en rullepølsepresser er det ikke noget problem. Jeg kunne ikke lige finde min, så jeg lagde min i en bageform og satte en anden bageform ovenpå sammen med noget tungt til at presse. I stedet for noget tungt kan man snøre formene stramt sammen med sejlgarn. Din sous vide rullepølse skal blive i posen, mens den kogte lige skal i en frysepose inden du presser i metalting. Sæt rullepølsen på køl natten over og den er klar.

Nyd!

One Response

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: