Rødbeder syltet i æblecidereddike

Rødbeder syltet i æblecidereddike

Rødbeder syltet i æblecideredikeNår du nu har lavet din cidereddike, skal den også bruges til noget som fx rødbeder syltet i æblecidereddike. Jeg laver ofte rødbeder med husholdningseddike, som giver en ret rustik version, mens denne bliver mild og aromatisk, bl.a. på grund af æblecidereddiken. Hvis du laver dem i en eller anden anledning, skal du nok i gang mindst tre dage før, for at rødbederne smager rigtig godt. De kan holde sig rigtig længe på køl, men det bliver sikkert ikke nødvendigt.

Rødbeder syltet i æblecideredike

Næsten klar til at komme i ovnen

Ingredienser

1 kg rødbeder
salt, olie

½ liter æblecidereddike
300 gr rørsukker
1 chili (styrken vælger du)
1 stang kanel
4 stjerneanis
4 stk allehånde
ca 10 peberkorn
ca 10 fennikelfrø
1 spk salt

1 appelsin (skal og saft)

Rødbeder syltet i æblecideredikeSådan gør du

Det er vigtigt at rødbederne er ensartede i størrelse. Pak dem ind i staniol sammen med lidt salt og olie og anbring dem i ovnen ved 180ºC i en times tid – kortere for små rødbeder. Der må godt være lidt bid i rødbederne når de tages ud.

Lad rødbederne ligge når du tager dem ud af ovnen og bland så lagen sammen – bortset fra appelsinen. Lad lagen (uden rødbederne) koge langsomt op og sluk, så det kan trække lidt. Smut skrællen af dine rødbeder og skær dem i skiver eller firkanter, hvorefter du fordeler dem i de skoldede glas.

Rødbeder syltet i æblecideredike

Klar til at lagen hældes på

Riv skallen af appelsinen og fordel den øverst i dine glas. Pres appelsinsaften i lagen og fordel lagen i glassene, evt sammen med nogle af krydderierne. Overvej om du skal undvære chilien her. Luk glassene, sæt på køl og vent.

Du kan overveje at bruge konserveringsmiddel, men syltede rødbeder bliver ikke bedre efter 3-4 måneder – tværtimod.

 

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: