Pesto af rødbeder

Pesto af rødbeder

rødbedepestorødbedepestoJa – det kan sagtens lade sig gøre og hvis du endda bor på de nordligere breddegrader er der sikkert masser af rødbeder at tage af til pesto af rødbeder. Jeg har mine i haven, så det er bare at trække dem op af jorden. Opskriften jeg bruger er rigeligt til en halv folkevandring eller et helt storkollektiv, mindst 25 mennesker og sandsynligvis mere. Jeg havde lige en opgave for en ven der skulle holde en fest, så du må gerne dividere mængden af ingredienser så den passer til dit behov for pesto af rødbeder.

rødbedepestoIngredienser

2 kg rødbeder
1 hvidløg
7 laurbærblade
chili efter smag
½ kop god eddike
½ kop olie

1-2 kopper mandler
1-2 kopper revet hård ost
rødbedepesto6 fed hvidløg
½ kop balsamico
1 kop olivenolie
salt, peber og citronsaft

Sådan gør du

Kom de rensede rødbeder, hvidløg, laurbærblade, chilier, eddike og olie (første afsnit i ingredienserne) i en stegepose og sæt det i ovnen ca 1½ time ved 180°C. Rødbederne skal være møre. Køl dem ned inden du går videre og husk at fiske krydderierne rødbedepestoop af posen inden du blender. Hvis du ikke vil bruge en stegepose kan du pakke ingredienserne ind i staniol eller blot i en gryde med låg. Rødbederne beholder mere aroma hvis du undlader at koge dem.

Rist mandlerne i ovnen på en bageplade ved 180°C til de begynder at dufte (5-10 minutter). Når alt er kølet ned skal det køres i en blender eller foodprocessor. Smag til med salt, peber og rigeligt med citronsaft. Køl ned.

Serveres fx på ristet rugbrød eller sammen med grissinier. Pesto af rødbeder kan også bruges som et dejligt tilbehør til burgere eller til en god bøf.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: