Relish af æbler – nemt og simpelt


Relish af æblerDet er sæson for en masse aromatiske æbler. Jeg elsker at bruge madæbler, fx til relish lignende. Denne opskrift er meget let så det er bare at komme i gang. Brug denne relish både for ost, lyst kød og alt andet, der har brug for en lille twist.

Du skal bruge dette til Relish af æbler

2 løg hakket fint
1 lille sjat olie
masser af frisk timian
lidt chili (efter behov 😉
2 spsk revet ingefær
1 1/2 kop økosukker
1/2 kop eddike
1 tsk. salt
4 store madæbler hakket fint (jeg bruger Belle Boskoop)

Arbejdsgang

Kom løg, ingefær, timian og chili i en gryde på svag varme med en lille smule olie, og vent til løgene er møre.

Tilsæt sukker og eddike og bring i kog (stadig langsomt). Tilsæt evt. sukker, chili osv, hvis nødvendigt for den smag du vil have. Husk at det hele bliver tyndet op når du tilsætter æblerne. Husk at hele massen bliver mere “rund” ved lagring – det gør ikke noget der er lidt bid.

Mens løgene simrer og bliver møre kan du passende hakke æblerne. De skal tilføjes til sidst når de andre ingredienser er kogt sammen.

Bring langsomt til kogepunktet og sluk. Hvis din relish er for tynd kan du jævne med lidt majsstivelse (Maizena eller lignende)

Tag af varmen og hæld i rene glas

Tilberedningstiden, afhængigt af de æbler du bruger, bør ikke være for lang – lad det ikke blive til mos og efterlad gerne en lille smule bid i æblerne;-) Eddiken kan være æblecidereddike eller hvad du kan lide. En del bruger husholdningseddike og det behøver slet ikke være ringe.

apple relish 03

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: