web analytics

Ravioli med fyld af hokkaido

Ravioli med fyld af hokkaido er en meget traditionel opskrift. Den er nem at lave, men kræver en lille smule håndelag. Opskriften består af tre dele, der skal forberedes enkeltvis for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Denne opskrift passer til fire til seks personer som hovedret, men den er nem at køre op og ned i mængde

Ravioli med hokkaido

Dette er hvad du starter med: En gang pastadej og noget græskar til ovnen

Ravioli med hokkaido

Udstykkerne er købt på Campo dei Fiori i Rom

Pastaen

300 gr hvedemel tipo 00
3 æg fra fritgående høns
1 tsk salt

Fyldet

500 gr hokkaidostykker, uden skræl og frø
1 lille løg
4 spk olivenolie
salt og peber
1 spk vineddike
30 gr pecorino eller anden ost der er mild og hård – fintrevet

Ravioli med hokkaidoTilbehøret

Lidt olivenolie
1 løg hakket fint
1/2 l fløde (eller efter lyst)
skal af 1 citron, fint revet
frisk salvie, 20-30 blade
salt og peber

Ravioli med hokkaidoFremgangsmåde

Kør ingredienser til pastaen i en røremaskine eller foodprocessor. Giv det tid til at samles. Hvis det bliver ved med at være for løst kan du tilsætte lidt vand (pas på ikke at komme for meget i!). Læg din dejklump i en pose og sæt i køleskab.
Skær din hokkaido/græskar ud i store stykker, læg dem i et fad og bland med resten af tingene til fyldet, bortset fra osten. Dæk fadet til og varm ved 150 °C til det hele er klar til at blive most. Det kan godt tage en times tid med ovnen.

Når fyldet er klar, tages det ud af ovnen, kommes i en skål, køles af, mases og osten blandes i. Du kan evt. bruge en stavblender. Smag evt. til nu. og sæt på køl.

Ravioli med hokkaido

Nu skal du rulle pastaplader ud af den afkølede dej. Jeg bruget en pastamaskine, men du kan også håndrulle. Brug rimeligt med mel til at lægge dem på. Skær pladerne ud i håndtérbare længder og læg fyldet på med passende afstand = ca 7 cm. Pensl med vand rundt om fyldet og fold pastaen over. Den skal motioneres lidt for at lukke helt til og få luften ud. Skær den ud med en klejnerulle eller flyv til Rom og køb en ravioliudstykker. Læg de færdige raviolier på et stykke bagepapir, eller noget andet der gør at de ikke klistrer sammen.

Tilbehøret (sovsen) laves nu ved at sautere løg i olie, tilsætte salvie når løgene er blanke, lade stå lidt (ca 33 sekunder) og så tilsætte fløde og krydderier. Citronskallen skal først i til allersidst.

Raviolierne koges i en flad gryde eller sauterpande i saltet vand i få minutter. De skal blot lige flyde oven på i kort tid og så have lidt ekstra. 4 min er et godt udgangspunkt, men endelig ikke for eget. Raviolierne tages op, dryppes af og blandes til sidst med sovsen. Server 4-5 raviolier pr person.

Ravioli med hokkaido

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: