Ravioli med appelsin

Ravioli med appelsin

Ravioli med appelsinDu tror det næppe, men dette er en delikatesse der smager rigtig dejligt. Den er inspireret af en romersk restaurant der har den som signaturret. Læs om Settimio All’Aranci her. 

Til fire personer som forret

Fyldet

2/3 bøtte ricotta (ca 150 gr.)
4 spsk mild revet pecorino
revet eller hakket skal fra 1/2 økoappelsin
en lille smule salt

Ravioli med appelsinDejen

100 gr hvid mel
1 æg
1 spk olivenolie
en lille smule salt

Sovsen

3 dl piskefløde
saften af en økoappelsin
2 skalotteløg
revet eller hakket skal fra 1/2 økoappelsin
1 spk olivenolie
en lille smule salt

Sådan gør du

Ravioli med appelsinFyldet blandes sammen og står lidt og trækker.
Dejen til pladerne kan med fordel laves dagen før og gemmes i køleskab. De rulles ud til plader (hvis pastamaskine = den næsttyndeste) og foldes om små klatter af fyldet. Før du folder skal du pensle vand uden om fyldet og så forsigtigt klemme rundt om, så luften kommer ud og der er godt lukket til. Skær ud med en raviolipresse eller hvad du nu lige har.

Find en lille gryde til sovsen og svits de finthakkede skalotteløg, tilsæt fløde, appelsinsaft og salt og lad simre et kvarters tid ved svag varme. Det må gerne koge lidt ind. Lige før servering tilsættes appelsinskallen.

Raviolierne koges i saltet vand til de stiger op – typisk 2-3 minutter.
Anrettes på tallerken med sovs, samt fintrevet pecorino efter smag. Kan pyntes med fx persille.

Ravioli med appelsin

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: