web analytics

Rabarberrelish, rustik og stærk

Rabarberrelish, rustik og stærk

RabarberrelishNår det er sæson gælder det om at udnytte det der kommer først uden nødvendigvis at være fragtet ind fra den anden side af jordkloden. Derfor er det en fornøjelse at bruge rabarber til alt muligt, mens sommeren endnu er på vej.

RabarberrelishBetragt denne opskrift som et forslag som du kan variere. Prøv fx at tilsætte rosiner, udskift husholdningseddiken med vineddike eller kom mere (eller mindre) chili i.

rabarberrelish 02Ingredienser

½ kg rabarber
1 dl husholdningseddike
4 dl sukker
2-3 spk fintrevet frisk ingefær
1 løg, finthakket
1 habanero, finthakket
½ tsk salt

Sådan gør du

Del dine rabarber i små tern og læg dem til side. De skal muligvis have fjernet skindet inden du deler dem, men det kommer an på hvilken sort det er, og hvor store de er.
Kom resten af ingredienserne (bortset fra rabarberne) i en gryde og varm langsom op. Lad simre i 15 minutter. Kom dine rabarberstykker i og lad det simre videre i 5 minutter. Lader du rabarberne koge med ret længere flyder de ud. Vil du have din relish lidt tykkere end flydende, kan du jævne med lidt majsstivelse.

Rabarberrelish

Der simres uden rabarber

Kom det hele på rengjorte glas og nyd det enten frisk til hvidt kød, på ost etc.. eller gem den i køleskabet til senere brug. Relishen bliver ikke ringere af at lagre.

Og husk at lave et glas til din nabo!

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: