Pulled pork med kimchi

Pulled pork med kimchi og spidskålsslaw

Pulled pork med kimchiSkal du have gæster i aften, er det ikke denne opskrift du skal bruge, da det, i sin fulde længde tager tre dage at lave – en del skyldes at jeg bruger en Sous vide. Selve grisen kan du dog lave i forvejen og fryse i et af stadierne, så længe det er vakuumpakket. For at du kan få alle ingredienser klar til tiden, skal du starte med med kødet. Kimchien kan med fordel startes op her. Resten giver sig selv. Hvis du ikke lige har en sous vide kan du prøve med intervalstegning – kødet er ret sejt og skal nedbrydes over lang tid for at falde fra hinanden og give god smag.

Pulled pork Sous vide

Pulled porkJeg købte en nakkesteg på 2 kilo og skar den i fire stykker. Disse blev vendt i lidt olie og herefter vendt i denne krydderiblanding:

1 spk hvidløgspulver
1 spsk tørret oregano
1 spk sukker
1 tsk korianderpulver
¼ tsk meget stærk chilipulver
1 tsk ingefærpulver
1 tsk røget paprika
½ tsk peber

Pulled porkHerefter blev stykkerne lagt i vakuumposer med løgskiver og et par laurbærblade og lukket til. Derefter på køl og i et døgns tid for at trække, hvorefter de skal have 2 døgn i en Sous vide ved 55ºC. Du kan i stedet prøve med 1 døgn ved 70ºC, hvilket andre anbefaler. En time før servering får stykkerne en times tid i en ovn ved 250ºC. De må gerne blive mørkebrune, men ikke brændte, og er så klar til at trække fra hinanden og servere.

Kimchi grønstagerKimchi af spidskål

KimchiKimchi er koreansk surkål eller saurkraut. Det har normalt noget mere styrke i sig end den saurkraut vi kender fra vores verdensdel. Kimchi går godt sammen med det stærkt krydrede pulled pork, men du kan jo selv regulere styrken ved at skrue op eller ned for mængden af ingefær og chili. Jeg var så heldig at få fat i et rødt spidskål, så det skulle bare prøves, men hvid- og rødkål kan også bruges.

Kimchi

Den færdige kimchi

½ spidskål
¼ fennikel
2 gulerødder
½ rød peber

3 små chilier styrke 7
3 spk frisk ingefær
1 spk fint salt uden jod

Kål, gulerødder og fennikel rives i fine strimler, mens chili og ingefær skal have en tur på et endnu finere rivejern.
Det hele blandes sammen i en skål og motioneres godt med hænderne. Sørg for at det bliver godt blandet og mast. Lad det stå en times tid og klem saften ud. Hæld det resterende i en bøtte eller i en vakuumpakke og lad det stå ved stuetemperatur. Jeg brugte min vakuumpakker, da det er nemmere at følge med i processen. Det kan nu spises efter et døgn, men bliver bedre af at stå i flere dage. Sæt det på køl når du synes smagen er passende.

Spidskålsslaw

ColeslawDenne opskrift er lidt mere traditionel, dog her uden maionaise. Her er der brugt den anden halvdel af det røde spidskål fra kimchien, der er noget mildere end almindelig hvidkål. Denne coleslaw skal først laves i sidste øjeblik før servering.

½ spidskål revet i fine strimler
3 gulerødder revet i fine strimler
1½ dl græsk youghurt
2 tsk sennep
1 spk sukker
salt og peber

Boller

BurgerbollerJeg har lavet bløde boller i stil med burgerboller. Jeg bruger aldrig ret meget gær, da det ikke er godt for brødsmagen. Til gengæld kræver det så noget mere hævetid.

500 gr hvidt økomel
2 dl mælk
1½ dl vand
1 tsk salt
gær på størrelse med en fingernegl

Lad det hele køre i en røremaskine i 10 minutter. Når du tilsætter mele, skal du gemme holde lidt tilbage. Dejen må gerne være bød, men selvfølgelig håndtérbar. Lad det hæve til mindst dobbelt størrelse. Kør det igen i maskinen og form til 6 flade boller – tilpas til en bageplade – og lade hæve til mindst dobbelt størrelse. Bag ved 180ºC i 25 minutter eller indtil de er lysebrune. Jeg rullede bollerne i mannagryn før de kom på pladen, for at give dem den lidt grove overflade.

Forslag til servering

1. Flæk en bolle
2. Et lag kimchi på den nederste del
3. Pulled pork ovenpå
4. Godt med worchestershire sovs
5. Evt mere chilisovs
6. Spidskålsslaw oven på
7. Luk med den øverste del af bollen
Velbekomme!

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: