web analytics

Pizza med palmekål

Pizza med palmekål

Pizza med palmekålPizza med palmekålDu læste rigtigt – det handler om at lave pizza med palmekål. Opskriften er ikke faldet ned fra himlen, da jeg rent faktisk har smagt denne variant i byen på et “rigtigt” pizzeria. Den laves på en hvid base, dvs uden tomater, der først kom til Europa efter Columbus havde “opdaget” Amerika , men med råvarer der er gængse på den Italienske halvø. Citronerne må jeg købe, men jeg har Cavola Nero (Palmekål) i haven og det er den jeg bruger her. Hvis du ikke lige kan skaffe denne kål, går grønkål fortrinligt an.

Pizza med palmekål

Dejen har hævet godt efter nogle timer

Dejen

300 ml vand
1 tsk salt
2 spk olivenolie
ca 450 gr hvedemel tipo 00
gær svarende til et par ærter
evt 1 spk surdej og evt. 1 tsk bageenzym

Pizza med palmekålFyldet

300 gr palmekål skåret i fine strimler
1-2 citroner
1 kop mandler hakket groft
200 gr ricotta
3 fed hvidløg
mozzarella
gorgonzola
evt lidt løg
salt, peber og olivenolie

Sådan gør du

Pizza med palmekålSæt gang i dejen, gerne 5-8 timer før og sæt den til side. Rens og striml dine kålblade og vend dem i en skål med olie og citronsaft og lad det trække. Bland ricottaen med knust hvidløg, tilsæt lidt salt og peber og det meste er klar.

Varm din ovn op til alt hvad den kan trække, 280-300ºC er rigtig fint og hvis du har en bagesten er det endnu bedre. Hvis du ikke har såden en kan

Rul din dej ud til passende størrelser – de skal være meget tynde og gerne en lille smule tykkere i kanten. Smør ricottaen på, læg evt lidt løg på (skal være i meget tynde skiver) og dernæst din kål og mandler. Kom mozzarella og gorgonzola på i en mængde som det passer dig og slut af med en smule olivenolie. Bag pizzaen til kanten er godt brun og sprød. Det behøver ikke tage mere end 5 minutter – det vigtigste er at du holder øje med din pizza i ovnen.

Nyd med en god kraftig rødvin

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: