Syltede radiser

Syltede radiser

radiser syltede 03Du kender det måske? Lige pludselig har du en ordentlig mængde radiser i haven som du ikke kan nå at bruge. Da de, i min have, bliver brugt til at markere rækker med fx gulerødder kan høsten lige pludselig blive ret stor. Jeg nyder den stærke pebersmag fra de friske, men har gemt noget af overfloden på glas. Syltede radiser er en enkel opskrift, inspireret af gammeldags agurkesalat, der er lavet af husholdningseddike, sukker, salt og peber. Den ret rustikke eddike passer godt til de lidt kradse radiser, men du kan bruge lige den slags eddike du lyster – ofte med et lidt mildere resultat. Alle ingredienser kan fås økologiske.

radiser syltede Ingredienser

2 håndfulde friske radiser
250 ml eddike
125 gr sukker
1 løg
salt
peber

Sådan gør du

radiser syltede 02Rens radiserne, løget og skær dem i tynde skiver. Kom dette på rengjorte glas. Varm resten op og hæld over i glassene og du er færdig. Bliver rigtig godt efter et par dage. Smager rigtig godt til fx en gang ost eller til mange lune retter.

radiser syltede

One Response

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: