Pesto med persille

Pesto med persille

persillepesto Jeg laver ofte pesto med persille når det er sæson. Selv om jeg synes der er sået rigeligt med persille, er der næsten aldrig nok. Hvis du skal på en detoxkur, er persille rigtig godt, da det sammen med koriander er noget af det bedste du kan spise her. Selv bruger jeg bredbladet persille til min pesto. Den er mere aromatisk og meget nemmere at holde ren. Om du vil have basilikum i, er op til dig. Basilikum, kan, hvis den er dyrket i sol, tilføre en dejlig aroma af peber. Jeg bruger en ikke for stærk, hård ost – hvis du ikke har hvad der står i opskriften, er manchego eller vesterhavsost rigtig fint.

persillepestoIngredienser

1-2 bundter bredbladet persille – gerne med stilk
1 bundt basilikum
Saft fra 1 citron
1 stor kop mandler
100 gr Grana Padano eller Pecorino
2 fed hvidløg
Olivenolie efter behov (½ – 1 dl)
Evt salt, peber og lidt chili

Sådan gør du

persillepestoGiv mandlerne 10 minutter i en ovn ved 180ºC for at trække mere aroma frem. Du kan også riste dem let på en tør pande. Om nødvendigt skylles persillen. Osten, hvidløg skæres i mindre stykker og det hele, borset fra olivenolien proppes i en blender eller foodprocessor. Kør det hele sammen og tilsæt olivenolie til du har en meget tyk pasta. Synes du der skal rigeligt med olienolie i, kan du supplere med vand.

Når pestoen er klar kommes den på små glas og sættes på køl. Selv laver jeg yderligere et vinterforråd i små plasticposer med 100 gr i hver som jeg kommer i fryseren.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: