Pesto af ramsløg

pesto af ramsløgPesto af ramsløg

Pesto af ramsløgRamsløg er på mode i Danmark og ikke helt uden grund. Disse blade er noget af det første der pibler frem om foråret af det du kan spise, og den friske løgsmag er fristende. Du kan skaffe dem ved at gå i Brugsen, men hvor ikke gå en tur i en skov? Find et sted hvor bøgen gror og kig i skovbunden fra midt i Marts. Er der nogle grønne blade med kraftig løgduft er du på rette vej. Pluk nogle håndfulde og lav din egen pesto af ramsløg der virkelig smager himmelsk. I det følgende er mængden af ingredienser opgivet på slump, da du selv skal have et øje på hvornår der nok er nok.

Pesto af ramsløgIngredienser

2 store håndfulde friske ramsløgblade
2 håndfulde mandler
skal og saft af 1 økocitron
Nogle stykker hård ost, fx pecorino
1 lille kop olivenolie

Sådan gør du

pesto af ramsløgSkræl det gule af citronen og pres saften ud – skyl ramsløgbladene. Prop det hele i en blender eller en foodprocessor, men hold noget af olien tilbage. Kør massen i din maskine – det kan tage noget
tid, og tilsæt evt mere extra olie for at få en flydende masse. Normalt mangler der ikke salt, men det kan tilsættes hvis der ikke er kommet nok i via osten. Hæld på glas og dæk med lidt olie og sæt på køl. Pestoen kan holde sig et par uger – men det er sikkert ikke nødvendigt.

Prøv på en gang pasta eller ristet brød. Smager også godt på fx røget laks.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: