web analytics

Peberfrugter i olie

Peber i OliePeberfrugter i olie

Peber i OliePeberfrugter i olie er en nem lille ret som alle kan lave. Det eneste minus er, at den også forsvinder lige så hurtigt som du kan nå fremstille den.
Jeg bruger peberfrugter uden for meget krudt som fx de der går under betegnelsen “snackpebre”. Er du hardcore er der ikke noget i vejen for at skrue op for styrken med fx Jalapenos.

Peber i OlieI denne opskrift opvarmes pebrene. Det er dels for at kunne fjerne skind og frø, der egentlig kun bidrager med bitterhed – specielt skindet, og så fremhæve den søde, runde smag som du kan få frem hvis du gør dig umage.

Sådan gør du

Peber i OlieTag en passende mængde peberfrugter, fx 8, og læg dem i et fad som du kommer i en varm ovn på ca 200ºC. Her skal de stå til skindet er godt mørkt. Vend dem evt. undervejs.

Når de ser ud til at være godt bruge puttes de i en plasticpose der lukkes. Det hele køles ned. Tag pebrene og “smut” skindet af. Skær dem i lange stykker og fjern frøene så godt du kan. Læg dine “fileter” i et glas, gerne i et pænt mønster og hæld god olivenolie over. Nu er de sådan set klar til at blive nydt efter at have trukket lidt. De kan godt holde sig på denne måde et par uger. Skal de holde længere skal glasset henkoges ved at du varmer det op i en ovn til 90ºC med løst låg og så lukker glasset når der er gang i sagerne.

Kan spises til alt lige fra ost til lune retter, eller blot på et stykke godt brød med lidt salt og peber.

Peber i Olie

Kommentér gerne/Comments here Please