web analytics

Paté af andelever

Paté af andelever

Paté af andelever kan være rigtig dejligt “guf” til en snack eller forret. Prøv det fx på et godt stykke brød, evt med lidt surt ovenpå som fx cornichoner eller rødbeder. Andelever (og andre slags lever) har godt af et ordentligt twist af noget syrligt og sødt – derfor en pæn pæn mængde balsamico.

AndepateIngredienser

300 gr andelever, renset for sener
olivenolie

1 kvist rosmarin
1 blad frisk salvie
1 tsk salt
½ tsk peber
1 løg
2 fed hvidløg
6 spk balsamico
2 spk mel
1,5 dl fløde
½ dl hvidvin
4 spk andefedt

AndepateFremgangsmåde

Fjern sener etc fra din andelever og skær det i små stykker. Kom det på panden sammen med krydderier, løg og hvidløg sammen med lidt olivenolie. Når det har taget farve tilsættes hvidvin, der skal koge lidt ind. Herefter tilsættes fløde og balsamico. Giv det et par minutter og smag evt til. Det kan være der skal mere peber eller balsamico i.
Hæld det hele i en blender eller foodprocessor sammen med lidt mel og kør det godt og grundigt til du har en ret flydende masse. Hæld det på glas og top med andefedt. Sæt det i en kold ovn, der sættes på 200ºC. Når der er gået ca max ½ time tages glassene ud og der lægges låg på. Køl ned og nyd på et godt stykke brød.

Andepate

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: