Pain au chocolat – chokoladecroissanter

Pain au chocolat

pain au chocolatDenne opskrift er lidt besværlig, men hvis du ellers har den tid det tager, får du et herligt resultat ud af anstrengelserne. Det er hverken for veganere eller sundhedsfanatikere, så det te er ikke lige opskriften på en slankekur. Bemærk at der er brugt smør i en pæn mængde. Jeg har set en del opskrifter med margarine og vil gerne advare mod at bruge dette eller blandingsprodukter hvor dette indgår. Kun smør plus tålmodighed giver et godt resultat

pain au chocolatIngredienser

2 dl mælk
1 tsk tørgær eller 25 gram gær
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk bageenzym (kan udelades)
50 gram smør
375 gram mel

pain au chocolat250 gr koldt smør til foldning
1-2 plader chokolade til fyld
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Kør alle ingredienserne til dejen sammen og lad hæve til det dobbelte. Rul dejen ud til en plade på ca 20×60 cm (den skal være 3 gange så lang som bred). Læg det kolde smør på 2/3 af dejen og fold det sammen til et kvadrat – altså der skal pain au chocolatfoldes to gange så du ender med et kvadrat. Læg dejen i film i køleskabet ca ½ time og rul ud til 20×60 og fold sammen igen og læg i køleskab. Gentages to gange så du ender med mindst 27 lag.

Nu har du grundlaget for dine Pain au Chocolat. Rul ud til en plade på ca 40×60 cm og lav nogle mindre stykker på ca 9 x 11 cm, eller mindre hvis du foretrækker det. Læg en “stribe” chokolade på hvert stykker og fold eller rul løst sammen til de endelige ruller. Lad pain au chocolathæve til mindst dobbelt størrelse og pensl med en blanding af æg og mælk. Bages 15-20 minutter ved 180°C i varmluft – hold øje med dem undervejs. Dine brød kan med fordel fryses og genopvarmes i en ovn ved ca 80 °C

pain au chocolat

Lige sat til hævning – nu skal de blive dobbelt så store

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: