Oksespidsbryst i sous vide lavet som Corned Beef

Oksespidsbryst i sous vide lavet som Corned Beef

Oksespidsbryst som corned beefDer er andre steder i verden man benytter sig af spidsbrystudskæringen. I England og på den anden side af Atlanten marinerer man kødet i flere dage og langtidssteger det. Corned beef betyder egentlig bare saltet kød, men helt så enkelt er det ikke. Dette er min variation i en Sous Vide. Du skal op på 72 timer ved 60ºC hvis kødet ikke skal være som noget du kan købe hos den lokale skomager. 55ºC er for lidt. Som du kan se på billedet serveres det som “mellemmadder”, læs videre for at se hvordan.

Krydderblandingen

Oksespidsbryst lavet som Corned Beef30 peberkorn
10 nelliker
4 laurbærblade
1 tsk hvidløgspulver
1 kanelstang i mindre stykker
1 tsk stødt koriander
1 tsk colmanns sennepspulver
1 spk rørsukker
2 spk groft salt
Oksespidsbryst lavet som Corned Beef1 nip chilipulver (stærkt)
1 tsk røget paprika

Bland de finere af krydderierne og dup kødet tørt. Kødet smøres ind i lidt olie og gnubbes ind i krydderiblandingen, lægges i pose med de grovere krydderier fordelt, hvor efter der vakuumeres. Lad kødet trække i køleskab i plastic’en indtil der er 72 timer til det skal serveres og start derefter maskineriet op. Når kødet, efter de tre dage i Sous Vide, er mørt, tages det op, pakkes ud og gives evt en omgang i ovnen ved stærk grill. Du bestemmer selv hvor meget, men husk at det ikke skal blive til grillkul.
Tilbehøret kan vente lidt – men hvis du skal have godt brød, skal du også planlægge dette.

Peberrod og radiser i fløde

Oksespidsbryst som corned beef1/8 l fløde
10 radiser
½ stykke revet peberrod
salt

Radise og peberrodPisk fløden meget let, skær radiserne i små bitte stykker og riv peberroden fint. Smag evt. med salt og tilbehøret er klart.

Brød og Coleslaw

Ja, det skal der også til. Hvidt franskbrød duer ikke – det må gerne smage af noget mere for at hamle op med resten. Det brød du ser på billedet er et fuldkorns-hvedebrød på surdej, der sagtens kan leve op til de andre ingredienser. Læs her hvordan du bager sådan et af Manitobamel.
Coleslaw’en er der utallige variationer af. Du kan bruge den opskrift der er her som grundopskrift, hvor du også kan se hvordan du laver Kimchi, hvis du er til noget der er stærkere.

Servering

Oksespidsbryst som corned beefSkær det møre kød i tynde skiver og servér det som en klapsammen med de andre ingredienser. Du kan selvfølgelig variere mængden og længden på brødet, men en to-tre klapsammener pr. person burde være nok.
Du kan med fordel nyde god øl til.

Oksespidsbryst som corned beef

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: