Oksespidsbryst, gammeldags, men med et twist

OksespidsbrystOksespidsbryst er ikke det mest møre stykke kød fra koen. Tværtimod. Men det er noget af det der er mest smagfuldt, hvis det bliver behandlet rigtigt. Hvis du har tid, kan du virkelig få et dejligt resultat frem ved at bruge denne forholdsvis billige udskæring.

Jeg benytter en stegepose i denne version, da det holder på smagen og er nemt at have med at gøre.

OksespidsbrystIngredienser

1 stykke oksespidsbryst, ca. 1 kg
4 fed hvidløg
10 peberkorn
3 laurbærblade
1 stor kvist rosmarin
2 små løg
3 gulerødder
2 spsk. vineddike
salt og peber

Oksespidsbrystet brunes let på en godt varm pande med friskkværnet salt og peber, ca. 4 minutter på hver side. Kødet skal være gyldent.

Sammen med resten af ingredienserne lægges sammen med kødet i stegeposen, der lukkes og sættes i ovnen ved 90ºC i to timer plus 100ºC i to timer mere .

Peberrodssovs

30 g smør
2 spsk. mel
ca. 1/2 liter kartoffelvand
1/2 kop mælk
1/3 kop god gammeldags eddike
1/2 kop sukker
friskrevet peberrod ca. 4 spsk. – eller efter smag
salt og peber

Sovsen bages op og smages til med sukker og eddike. Sørg for at smør og mel koger godt igennem, så det ikke smager af mel. Gem peberroden til allersidst, men smag sovsen til inden da med sukker og eddike.

OksespidsbrystTilbehøret

2 bagekartofler skåret i store firkanter
1 stor sød kartoffel skåret i firkanter

Kartoflerne koges næsten møre i saltet vand tilsat en pæn sjat eddike. Se til om de søde kartofler skal koge lidt længere eller kortere end de hvide kartofler. Til sidst steges kartoflerne i lidt olie og drysses med friskhakket persille. Kartoffelvandet bruges til sovsen.

Servering

Serveres med gulerødder og løg fra stegeposen.

 

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: