Sennep, fermenteret

Sennep, fermenteret

Sennepsfrø og salt er alt hvad du behøver

At lave sin egen fermenterede sennep er utroligt nemt. Fordelen er at du kan lave den nøjagtigt som du selv kan lide den og at du er sikker på ingredienserne. Så stærk eller sød, grov eller fin – du bestemmer. Det sværeste er at få fat i sennepskorn i en fornuftig mæng, til en fornuftig pris. Jeg bruger her en blanding af gule og sorte sennepsfrø, de gule er “milde” og de sorte er “stærke”. Fermenteringen, gør, ud over at din sennep bliver sundere, mirakler med aromaen. Du får et mere velsmagende produkt.

Denne opskrift er én du kan variere i det uendelige. Hvis du vil tilføre chili, gør du det, hvis du vil have hvidløg og ahornsirup i, gør du det.

Ingredienser dag 1

100 gr. gule sennepsfrø
100 gr. sorte sennepsfrø
10 gr. salt uden jod
ca 1,5 dl æblecidereddike
ca 1,5 dl vand
chili efter smag

Sådan gør du 1

Bland det hele sammen i et glas af passende størrelse og sæt det til side i stuetemperatur. Rør i det nogele gange i starten (saltet skal opløses). Har du ikke lige æblecidereddike, kan du bruge fx hvidvinseddike eller blot starte med vand og tilsætte eddike senere. Bemærk at æblecidereddike og æbleeddike ikke er det samme.

Så starter vi. Der skal tilsættes mere vand senere.

Efter 1-2 dage skal der gerne være begyndende liv med bobler. Om nødvendigt kan du tilsætte mere vand, da sennepskorn normalt suger ret godt.

Ingredienser dag 5

Honning efter smag
Eddike efter behov

Sådan gør du 2

Når der har været liv i dine sennepsfrø skal de laves til bordsennep. Jeg hældte det hele i den blender. Her skal

Efter flere dage og tilsætning af vand er massen klar til at blive mast i en blender.

du regne med at der løbede skal tilsættes mere eddike (jeg bruger hjemmelavet æblecidereddike) for at få en behagelig sennep. Tilsæt gerne sukker, mere chili eller hvad du nu har brug for når du skal smage til. Kør massen på blenderen, tilsæt mere eddike undervejs om nødvendigt, og stop når konsistensen er passende. Det kan sagtens tage 10 minutter. Hæld på glas og opbevar i køleskab. Vent gerne et par uger inden du bruger din sennep.

 

 

Den blendede sennep

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: