Glögg ekstrakt

Glögg ekstrakt

Glögg ekstraktDenne opskrift på glögg ekstrakt er inspireret af en lignende jeg har fået af en gammel ven. Jeg har her valgt at lave min ekstrakt lys, da den så kan bruges til at blande med alt fra hvidvin, rødvin til æblesaft. Hvis den er til glögg uden alkohol skal de alkoholiske drikke erstattes med med fx æblesaft, og det går fint.

Jeg bruger cognac og hvid portvin i stedet for rom og rød portvin. Sprutten kan skiftes ud, men hvid rom smager ofte ikke af så meget, så….. Hvis du kommer rød portvin i, og vil have en lyserød gløgg sammen med hvidvin, er det også ok, men måske lidt underligt i den sidste ende.

Glögg ekstraktIngredienser

1 kop vand
200 g palmesukker
1 knivspids salt
1 tsk hele nelliker
4 kanelstænger
1 tsk hel allehånde
3 kardemommekapsler
3 stjerneanis
1 øko-appelsin
1 øko-citron
1 øko-klementin (kan undværes)
1 ½ dl hvid portvin

1 dl cognac

 

Glögg ekstrakt

Sådan ser palmesukker ud når det bliver leveret fra min indvandrerbutik

Sådan gør du

Kog krydderier, sukker og salt langsomt op indtil det er kogt godt ind til en sirupsagtig masse. Giv den tid det kræver så krydderierne kan trænge igennem – nyd gerne duften. Det kan sagtes tage en halv time eller mere. Sluk herefter for varmen og kom citrusfrugterne i. Lad det afkøle til stuetemperatur og tilsæt portvin og cognac. Hæld din blanding på glas og lad det hele trække nogle dage.
Glögg ekstrakt

Hvilken herlig blanding 😉  – Nyd duften!

Den færdige glögg laver du ved at blande ¼ ekstrakt med ¾ vin, mandelsplitter og rosiner der gerne må have trukket lidt i cognac.

4 Comments

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: