Glögg ekstrakt
Denne opskrift på glögg ekstrakt er inspireret af en lignende jeg har fået af en gammel ven. Jeg har her valgt at lave min ekstrakt lys, da den så kan bruges til at blande med alt fra hvidvin, rødvin til æblesaft. Hvis den er til glögg uden alkohol skal de alkoholiske drikke erstattes med med fx æblesaft, og det går fint.
Jeg bruger cognac og hvid portvin i stedet for rom og rød portvin. Sprutten kan skiftes ud, men hvid rom smager ofte ikke af så meget, så….. Hvis du kommer rød portvin i, og vil have en lyserød gløgg sammen med hvidvin, er det også ok, men måske lidt underligt i den sidste ende.
Ingredienser
1 knivspids salt
3 kardemommekapsler
3 stjerneanis
1 øko-klementin (kan undværes)
1 dl cognac

Sådan ser palmesukker ud når det bliver leveret fra min indvandrerbutik
Sådan gør du

Hvilken herlig blanding 😉 – Nyd duften!
Den færdige glögg laver du ved at blande ¼ ekstrakt med ¾ vin, mandelsplitter og rosiner der gerne må have trukket lidt i cognac.
Kunne det tænkes at der også er Stjerneanis i opskriften? Ud fra billederne kunne det se sådan ud. En tre stykker?
Forestiller mig at de skal i samtidig med de andre krydderier, det er i hvert fald det jeg prøver og stjerneanis til jul det høre sig jo næsten til. 🙂
Tak Georg
Jo – der er 3 stjerneanis i opskriften (den er bare smuttet i den danske version og er sat ind nu). Jeg vil tro at lakridsrod også vil passe godt i denne opskrift – den har jeg så ikke taget med denne gang.. MVH Frank Bach
Er palmesukker det samme som kokospalmesukker? Eller kan man bruge det i stedet for?
Du kan bruge den slags sukker du lige har lyst til – her er det smagen det kommer an
på. Og j a- det burde være det samme.