Mirakuløs marmelade af blodappelsin

Mirakuløs marmelade af blodappelsin

Marmelade a blodappelsinDen metode jeg bruger her, har jeg lært i Italien. I denne opskrift er der brugt blodappelsin (nogle steder kaldet “røde appelsiner”), men almindelige gode appelsiner kan også bruges. De skal selvfølgelig være økologiske. Så velkommen til Mirakuløs marmelade af blodappelsin.

Marmelade a blodappelsin

Normalt skal man undgå det hvide fra appelsinen når man laver marmelade af dem – dvs. det er skallen og frugtkødet der er i spil, da det hvide bidrager med for meget bittert. Her bliver det hele brugt til at lave en meget aromatisk og meget mild marmelade! Det kræver en lille smule planlægning, men er besværet værd. Jeg bruger ikke særlig meget sukker, men det kan du selv regulere.

Marmelade af blodappelsinIngredienser

1 kg blodappelsin
600 gr økosukker (lyst)
1 knivspids salt
fortykningsmiddel*

Sådan gør du

Prik appelsinerne med en gaffel. Der skal stikkes helt ind til kødet. Læg dem i “blød” i en skål med vand. Marmelade af blodappelsinPres dem evt- ned med en dyb tallerken. Appelsinerne skal nu ligge i blød i tre dage – skift vandet mindst en gang i døgnet. Efter de tre døgn føles appelsinerne bløde, og er klar til at blive kogt.

Skær begge ender af appelsinerne og kassér disse. Skær resten i skiver eller tern som det passer dig og fjern de kerner du finder undervejs. Jeg skærer gerne mine i grove skiver, da det for mig giver den bedste Marmelade af blodappelsinmarmelade. Kog alle ingredienser ved svag varme en halv times tid, tilsæt fortykningsmiddel og hæld på rene glas. Opbevares på køl hvis du ikke har tilsat konserveringsmiddel.

* Jeg bruger selv “arrowroot”, men majsstivelse eller noget færdigblandet som fx Melatin kan også benyttes. Det er op til dig.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: