Marmelade af Clementiner

Marmelade af Clementiner

marmelade af clementiner
marmelade af clementinerJeg vil lige starte med at advare dig: denne opskrift kan smage afsindigt godt (og det er normalt ikke noget, man normalt siger i den del af verden, jeg kommer fra). Clementinerne skal være økologiske i denne opskrift, da det er hele frugten der bliver brugt. Min version er ikke vildt sød, men du kan regulere det selv med mere sukker. Men den er mild, aromatisk og beder om at blive spist, enten på brød, eller måske endnu bedre på vafler eller pandekager. Normalt bruger jeg ikke den “hvide” del fra citrusfrugter, da de er bitre, men i dette tilfælde matcher bitterheden den milde smag af de andre dele. Jeg bruger vanille og stjerneanis som krydderi, men hvis du fx er i julestemning, kan en kanelstang sikkert hjælpe.

marmelade af clementinerIngredienser

500 gr clementiner – øko
250 gr rørsukker
1 stang vanilje
1 stjerneanis
1 knivspids salt
2 spsk vand

Sådan gør du

marmelade af clementinerJeg vasker mine clementiner, skærer dem i halve, fjerner kernerne og skærer dem i tynde skiver. Split din vanille og skrab kernerne ud. Kom alt i opskriften i en gryde og lad det simre ved svag varme i en time. Når alt ser godt ud, kan du vælge at gøre din marmelade lidt tykkere med noget majsstivelse eller pektin. Versionen du ser her, kan godt holde 14 dage i køleskab, men du marmelade af clementinerkan også overveje at bruge et konserveringsmiddel. Sandsynligvis er marmeladen spist for længst, men selvfølgelig, hvis det skal være en gave;-)

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: