Brød af Manitoba hvedemel

Brød af Manitoba hvedemel

Brød af Manitoba hvedemel

Skærtoft mølle manitoba hvedemelSkærtoft mølle har importeret hvedemel af manitoba sorten. Læs mere her. Jeg har prøvet den sigtede type til et “normalt” langtidshævet brød for at se om det nu er så godt som rygterne lader vide.
Opskriften er med de ingredienser jeg har brugt, mens mængden kan variere efter det mel du bruger.

3 dl vand
Op til 500 gr mel
En lille kop surdej
Gær på størrelse med en ært
Salt – omkring en god teskefuld

Surdejen er min egen, som jeg vedligeholder og opbevarer i køleskabet.

Manitoba brødArbejdsgang

Kom ingredienserne i en røremaskine, men hold noget af melet tilbage. Kør det 10-15 minutter ved laveste hastighed. Tilsæt mere mel hvis dejen er for tynd. Den skal dog ikke  under nogen omstændigheder være for fast. Lad den stå i 12-16 timer ved stuetemperatur – der skal være godt gang i sagerne.
Kør dejen igen ca fem minutter, tag den ud af skålen og slå den op. Husk den skal være våd. Manitoba brødLæg den i hævekurv og vent til den er hævet til det dobbelte. Det kan sagtens tage et par timer.
Når dejen er ved at være hævet, tændes ovnen og sættes på 270 gr. Hvis du vil have det bedste resultat er det godt at bage i en gryde, så den skal også lige i ovnen for at blive gennemvarm.

manitoba5
manitoba2Når det hele er parat vendes dejen forsigtigt ud i gryden og der lægges låg på.
Bag tolv minutter ved den høje temperatur.
Tag låget af og bag videre ved 220 gr
Tjek dit brød – det skal være ret mørkt – og giv det mere tid – brødet her fik seks minutter mere.
Køl af og nyd.

Værd at prøve

Manitoba hvedemelet er meget proteinrigt, hæver dejligt op med lange glutentråde og giver en dejlig smag og krumme hvis du holder dejen våd og bagetemperaturen høj.manitoba7

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: