Limoncello
Denne opskrift har jeg fået på en restaurant i Lucca hvor jeg selv synes at der smagsmæssigt var ramt lige i plet.
Du kender sikkert denne drik og du har sikkert også prøvet den i flere variationer. Ofte er det noget meget sødt fluidum med lidt citronsmag der bliver serveret som afslutning på en middag – ofte en noget blandet fornøjelse. Limoncello kan også være en gudedrik hvis den har de flygtige aromaer fra skallen, uden at være alt for sød. Jeg laver den selv af smagsneutral alkohol (oftest vodka), sukker og økocitroner. Det værste ved at lave limoncello selv, er ventetiden, så du skal lige planlægge. Beregn mindst en uge og gerne meget mere i trækketid.
Ingredienser
4 økocitroner
300 – 350 gr økosukker
0,7 l alkohol, smagsneutral
Fremgangsmåde
Vask dine citroner og skær skrællen af. Det er vigtigt at du ikke får det hvide med, da det er her bitterstofferne sidder. Jeg bruger et juliennejern. Kom dine skræller i et glas og hæld alkoholen over. Det skal nu trække mindst en uge.
Pres saften af citronerne, hæld sukkeret på og varm det i en gryde til sukkeret er opløst. Gem dette på køl.
Når du har ventet en uge blander du bare det hele – evt skal det sies – hælder på flasker og forsøger at nyde med måde 😉
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Er det rørsukker du bruger til limoncelloen? Jeg har ligeledes fået både vidunderlig og direkte ækel limoncello. Denne her skal bestemt prøves!
Yes — det er rørsukker jeg bruger. Fidusen er at skallerne skal trække godt så der kommer lidt af det syrlig-bitre med – og så ikke for meget sukker..