Leverpostej med ansjoser

Leverpostej frankixDenne opskrift er selvfølgelig én blandt mange. Denne er gennemprøvet gennem mange år, og vækker altid jubel, ikke mindst når man ser hvor hurtigt den bliver spist. Den er hverken gluten, lactose eller fedtfri så, det “specielle”, hvis der er noget specielt i opskriften, må nok tilskrives det “hemmelige krydderi” – de små venner med øjne du ser længere nede på denne side – og så oreganoen.
Jeg kan klart anbefale at benytte kødhakker, men en foodprocessor kan også bruges. Konsistensen bliver dog ikke helt den samme. Du kan sikkert også få din slagter til at køre spæk og lever igennem.

Leverpostej frankixIngredienser til leverpostej med ansjoser

Ansjoser

Sådan ser det hemmelige krydderi ud i forstørrelse.

750 g lever – gris eller kalv
350 g spæk
3 løg
6 store ansjoser
4 fed hvidløg
1 madæble
3 æg
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. allehånde, pulveriseret
3 tsk. friskkværnet peber
2 – 4 tsk. salt

100 g smør
100 g mel
2 dl mælk
4 dl suppe eller 1 øl

lauerbærblade og bacon til pynt

Fremgangsmåde

Lav først en opbagning af smør, mel, mælk og suppe og sæt den på køl. Opbagningen må gerne være ret tyk.

Leverpostej frankix

Så er der vist nok til en enkelt frokost

Kør derefter lever, spæk, løg etc. i kødhakkeren (bortset fra bacon og laurbær) og tilsæt krydderier og æg til massen. Når opbagningen er kølet af tilsættes den til massen, og du har nu et ordentligt læs leverpostejmasse klar. Du kan dufte på massen om der skal mere “jul” i, i form af allehånde, men pas på – det er ikke brunkager du skal lave.

Fyld massen i forme, pynt med bacon og laurbærblade og bag i vandbad ved 180 °C i ca. 45 min. Når de begynder at hæve er der ikke så lang tid til de er klar. Skal du ikke lige holde stor fest, kan du fylde resten på aluforme og fryse disse. Disse kan senere bages direkte fra fryseren (i vandbad) i ca. 1 time.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: