Lenes version af Gateau Marcel

chokoladekage

Gateau Marcel er efter vores mening den bedste chokoladekage, så hvorfor ikke forkæle familie og venner med denne version af den berømte kage?

(10 personer eller flere)

Ingredienser

175 gram mørk chokolade  (køb en god en af slagsen med mindst 70% kakao)
175 gram smør
175 gram rørsukker
7 pasteuriserede æggeblommer (3½ bæger)
4½ pasteuriserede æggehvider (3 bægre)

Pynt

God kakaopulver og/eller chokoladespåner (se nedenfor hvordan du selv kan lave spånerne)

Du får også brug for

1 stor springform
Blødt smør
Sukker til formen

Fremgangsmåde

  1. Over vandbad smeltes chokolade og smør
  2. Bland ca. 120 gram af sukkeret med æggeblommerne og pisk det helt hvidt og luftigt
  3. Pisk hviderne helt stive og tilsæt imens resten af sukkeret, du gemte fra før
  4. Bland forsigtigt chokolade-/smørblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer
  5. Fold derefter stile og roligt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen indtil det er en helt ensartet masse
  6. Smør springformen med smørret og drys med sukker (det gør det meget nemmere at få kagen ud af formen)
  7. Hæld det halve af moussen op i formen og bag den ved 175 grader i ca. 30 minutter. Stil imens resten af moussen i køleskabet
  8. Tag formen ud af ovnen, selv om den ikke ser helt færdigbagt ud. Den vil falde sammen og det er netop meningen med det hele. Lad den køle af i køleskabet
  9. Fordel den anden halvdel af moussen jævnt på den bagte kage
  10. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig i nogle timer og allerhelst til næste dag
  11. Kagen løsnes fra formen med en skarp kniv
  12. Sigt kakaopulver over hele kagen og pynt af med chokoladespåner

Brug en stor skarp kokkekniv og placer den for enden af chokoladepladen. Skrab derpå forsigtigt kniven ind mod dig selv – på den måde fremkommer chokoladespånerne.

Server kagen sammen med hjemmelavet vanilleis, se opskriften her

chokoladekage

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: