Lasagne med grønkål

Lasagne med grønkål

Lasagne med grønkålLasagne med grønkålIngen tomater, ingen kødsovs? Nej det er der ikke lige i denne lasagne med grønkål – der er faktisk ingen kød i, men jeg lover at den alligevel er lækker – og så er den nem at lave.

Grønkål er en traditionel dansk spise efterår og vinter, men du kan selvfølgelig også bruge palmekål, der også er ganske glimrende i denne sammenhæng. Det kan sagtens laves i god tid inden, og smager også godt i kold tilstand og er god til en madpakke. Hvad mere kan du ønske dig?

Lasagne med grønkål

Fyldet er klar

Ingredienser

Til fyldet
1 stor pose grønkål
2 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
lidt saltcitron eller revet citronskal
salt, peber og evt et nip chili
Olivenolie

Lasagne med grønkål

Det første lag

Til bechamelsovsen
1 stor klat smør eller ghee
4 spsk hvid mel
mælk
½ revet muskatnød
1 spk sukker
salt

Til lasagnen
En passende mængde lasagneplader
Revet parmesan eller lign (kun friskrevet duer)
Rasp
Olivenolie

Lasagne med grønkål

Det andet lag

Fremgangsmåde

Start med at rive gulerødderne og hakke løg, citron og hvidløg. Blanchér disse i en sautérpande. Befri grønkålen for stokken, hak den i mindre stykker (gerne grove) og kom dem ned til resten. Tilsæt salt og krydderier og lad det hele simre ved svag varme til kålen er faldet lidt sammen.

Lasagne med grønkål

Klar til ovnen

Bag din sovs op og tilsæt muskat, salt og sukker. Den skal være ret tyk.
Kom lidt olie i bunden af et fad sammen med 3 spk vand og læg pastaplader i. Jeg koger dem ikke – derfor lidt vand i bunden. Kom lidt grøntfyld på – ikke ret meget. Fortsæt med pastaplader, grøntfyld og lidt sovs i hvert andet lag. Riv gerne lidt parmesan på dette lag. Fortsæt med lag på denne måde, et kun med grøntfyld og så et hvor du også kommer sovs og revet ost på.

Lasagne med grønkål

Nu er der gået en time og Lasagnen er klar – Husk at gemme masser af sov til det sidste lag.

På det sidste lag kommes et ordentligt lag sovs, revet parmesan og et godt lag rasp. Der afsluttes med olivenolie påført med fri hånd = ikke for lidt.
Sæt dit fad i ovnen ved 180ºC og bag til det bliver godt gyldent – ca 1 time. Nyd!

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: