Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/frankixfood.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Kylling med rosmarin som i Trastevere - Frankix Food

Kylling med rosmarin som i Trastevere

kylling rosmarin

Der er mange måder at lave kylling på, og denne her er en jeg ofte vender tilbage til.

Hele familien havde været i Vatikanet i Rom. Vi var vist gået en lang omvej til Trastevere og ungerne var temmelig sultne.  På en restaurant vi tilfældigvis kom forbi fik vi denne enkle, dejlige ret. Restauranten var en af den slags der ikke umiddelbart udstrålede “turistfælde” med tilbud på turistmenu og billeder af maden udenfor og det er netop den slags steder der stadig er til at finde midt i al turistmylderet. Se Rom-fotos her.

kylling rosmarinDu skal bruge

En god frilandskylling
2 løg
1 hvidløg
2 gulerødder
300 gr små kartofler (ca.)
Olivenolie
Frisk rosmarin
Laurbærblade
Vineddike
Salt, peber og evt sukker.

Tilberedning

kylling rosmarinPartér kyllingen i 8-10 stykker*. Giv dem lidt peber og brun i olivenolie i en sautérpande, gerne i to hold. De skal være lyst gyldne.
Tilsæt hvidløg (det skal være et helt – ikke blot et fed), og løg skåret i kvarte samme med rosmarin og et par lauerbærblade. Tilsæt en kop vand og en tsk salt og skru lidt ned.

Lad det hele simre lige så stille et kvarters tid inden du tilsætter de hele kartofler plus gulerødder skåret i store stykker. Lad det simre yderlige et kvarter og tilsæt så lidt eddike. Start med et par spiseskefulde og tilsæt gerne mere hvis du kan lide det.

kylling rosmarinNu skal retten blot stå til kartofler og gulerødder er spiseklare. Smag evt til med mere salt, eddike og evt lidt sukker. Det sidste kan bidrage til smagen af det lidt sur-søde – jeg bruger det selv. Synes du at væden skal være lidt tykkere, er det nu du kan jævne lidt med fx majsstivelse.

Servér med vand og vin. Det kan ikke blive meget mere enkelt.

* Der er lidt vingespidser og ryg tilbage du lige kan lave lidt fond af hvis du mixer det med lidt løg, gulerødder og lidt krydderier.

 


Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/frankixfood.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: