web analytics

Kong gulerods suppe

Kong gulerods suppe

GulerodssuppeDet lyder da bare kedeligt – men det behøver det ikke være, så inspireret af en af mine venner får du så denne udgave af gulerodssuppe der er opkaldt efter en af vore store konger. Tilberedt med kærlig hånd og de rette krydderier, kan du få en særdeles delikat suppe ud ad det det for mange er “almindeligt”. Min gulerodssuppe er ikke den sammen hele året, da det kommer lidt an på hvad jeg har at komme i. Der er altid løg hvidløg og et eller andet til at bidrage med syre. Her er det saltcitroner, men det kunne lige så godt være æblecidereddike, eller hvad du nu har. Til sidst kan du toppe op med fx ristede græskarkerner, youghurt og/eller en glace. Saltcitron, sød kartoffel etc kan selvfølgelig erstattes med normal citron og æble.

GulerodssuppeIngredienser

4 store gulerødder
1 tommelfinger stort sykke ingefær
4 fed hvidløg
1 stort løg
1/3 sød kartoffel
1 båd saltcitron
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk madras karry
Gulerodssuppe1 chili – vælg selv styrken
rosmarin og/eller merian
salt og peber
½ fond eller en bajer
lidt olie

Sådan gør du

Hak det hele, kom det i en gryde eller sauterpande (bortset fra din fond) og svits i 5-10 minutter så krydderierne kommer til live. Kom din fond eller bajer i gryden og lad

Gulerodssuppe

De hakkede ingredienser

simre en times tid til det hele er mørt. Mas med en stavblender og smag til. Hvis der fx mangler syre kan du tilsætte citronsaft eller balsamico. Server i en skål eller dyb tallerken med yoghurt, græskarkerner, godt brød eller hvad der nu falder dig ind. Velbekomme!

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: