Ketchup nem og hurtig

Ketchup nem og hurtig

KetchupDu befinder et sted, fx i et sommerhus, og alle forretninger er lukkede. Du mangler ketchup, og bliver “nødt til” at lave den af det du har. Sådan er denne opskrift blevet til. Der er lidt krudt i den fra chilierne, mens det der for alle ketchupnørder skal være med, kanel, er udeladt. Sådan kan det gå. Alligevel er denne opskrift absolut godkendt og smager rigtig godt.

Normalt er de bedste tomater dem du kan købe på dåse. Jeg har brugt de billige øko-hakkede fra Coop, der er ganske glimrende. Hvis dåsetomaterne er gode nok, får du også den rigtige røde kulør, så det ikke er nødvendigt at tilsætte ekstra koncentrat. For nogle er det måske mærkeligt at der er brugt husholdningseddike, men i dette tilfælde giver den lige det pift der skal til for at ketchuppen får lidt riv!

KetchupIngredienser

1 ds hakkede tomater
1 løg
4 fed hvidløg
2 duske frisk rosmarin
2 chilier styrke 5
100 gr sukker
1 dl husholdningseddike
1 tsk salt

Sådan gør du

Hak chilier, løg og hvidløg og komme det hele i en gryde sammen med resten. Hold lidt sukker og eddike tilbage, så der er lidt at smage til med. Lad det hele simre ½ time og mas det derefter med en stavblender, eller hvad du nu har. Lad simre yderligere et kvarter og smag til med sukker og eddike. Kom på glas, flaske eller i en skål og køl af. Nyd det til det du nu skal bruge ketchup til. Den bliver endnu bedre af at blive gemt.

Ketchup

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: