Dejlig jordbæris – fedtfattig

strawberryicecream

Det skal du bruge til jordbæris

1/2 l Skummetmælk (1% fedt)

100 g økologisk rørsukker

250 Friske økologiske jordbær skåret i små stykker

1 stang vanille

1 knivspids salt

1 skefuld frugtagtig balsamico

2 teskefulde arrowroot til “stivelse”

Hasselnødder til topping

2 kopper hasselnødder, knuste

1 stor skefuld smør

1 knivspids salt

Arbejdsgang for isen

Varm mælk, vanille, salt og sukker i en gryde. Rør forsigtigt hele tiden. Når massen næsten koger tilføjes arrowroot opløst i en lille smule mælk. Når det er fortykket, tilføjes jordbær og massen bringes atter til nær kogepunktet. Derefter tage det af varmen og tilsættes balsamico. Jeg brugte en blåbærtype, men andre kan sikkert gå an. Når det hele er afkølet til stuetemperatur sætte det i ismaskinen og endelig i din fryser.

Arbejdsgang for hasselnødderne

Varm smør og hasselnødder på en pande. Gør det langsomt! Tilsæt sukker og salt under medium varme. Pas på! Når massen ligner noget der begynder at smelte, tages det af varmen og røres. Når du er klar sætte det på bagepapir til afkøling. Bræk i mindre dele til servering.

Bemærkninger

Jeg bruger arrowroot som jævner, men du kan eksperimentere med agar-agar eller majsstivelse. Arrowroot pulver kan findes i din lokale økobutik eller fx her i Danmark eller her i Storbritannien.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: