Ispinde med jordbæris plus en lille overraskelse

Ispinde med jordbæris

jordbaerispindeDenne opskrift er ganske enkel og kan endda varieres i det uendelige. Skift jordbærrene ud med hindbær eller skift fløden ud med mælk eller hvad du nu har lyst til.

jordbaerispindeDu skal have fat på nogle isforme til ispinde (popsicles på engelsk hvis du går på ebay), og så er du ellers kørende.

Ingredienser

½ l fløde
2 dl sødmælk
150 sukker
en anelse salt
ca. 200 gr jordbær
1 appelsin incl revet skal
jordbaerispinde4 æggeblommer
1 spsk arrowroot (kan erstatte smed 4 æggeblommer eller omvendt)
finsk lakrids

Sådan gør du

jordbaerispindePisk æg, sukker, salt og arrowroot sammen til “æggesnaps”. Rens jordbærrene og kom dem i en blender eller foodprocessor og mas det hele til noget flydende. Varm mælk og fløde langsomt op – hold øje med det, da det ikke må brænde på. Når mælkeblandingen er godt varm hældes af den lidt over i æggemassen og røres rundt. Dette gentages. Hæld æggemassen tilbage i resten af den varme mælk og varm langsomt op til massen er tyktflydende. Sluk for varmen, hæld jordbærmassen i og rør rundt. Køl af.

jordbaerispindeMassen køres nu i en ismaskine. Når den er næsten færdig hældes noget af ismassen i formene og du “gemmer” lidt lakridsoverraskelser rundt omkring i isen. Fyld op med den sidste ismasse, sæt pind og låg og frys i dybfryseren. Når I skal nyde ispindene er de nemmest at få ud af formene hvis de lige bliver skyllet lidt i vand fra den varme hane.

Velbekomme

jordbaerispindePS: Hvis du ikke lige har en ismaskine, kan du fryse ismassen i dybfryseren og så flytte den over i formene når den er passende halvtyk.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: