Is af græskar og mælk

Is med græskarIs af græskar og mælk er måske ikke lige det første der falder dig ind når du går i gang med at lave is. Græskar, hokkaidoer eller squash kan give en dejlig konsistens og tilskud til smagen til din is, specielt hvis det er de græskartyper der er faste i kødet. Normalt skal de have en lille smule syre, her i form af appelsin. Desuden er der tilføjet lidt ingefær og kanel, der passer godt sammen her. Isen er tyknet med arrowroot/pileurtrod, men du kan alternativt prøve med agar-agar eller majsstivelse. Æg vil blande sig for meget i den blide smag.

Ingredienser til is af græskar og mælk

Is med græskar300 gr græskarstykker
1 spk revet frisk ingefær
150 gr sukker
600 ml letmælk
knivspids salt
vanillekerner fra 1 stang
1/2 tsk kanel (absolut ikke mere)
skal af fintrevet af 1 appelsin
saft af 1 app blandet med:
2 spk arrowroot

Arbejdsgang

Skræl dit græskar og skær i stykker. De skal nu mørnes, hvilket du fx kan gøre ved at pakke dem i staniol og sætte i ovnen en times tid ved 100 °C. Jeg stoppede det i en pose og vakuumpakkede og varmede dette op. Kom dem i en gryde sammen med mælk, sukker, ingefær og krydderier. Vent med appelsin og arrowroot.

Mas det der er i gryden med med en stavblender. Varm langsomt op til ca. 87 °C – massen skal se ud som om den “overvejer” at koge. Bland arrowroot og appelsinsaft, tilsæt og rør. Når det tykner slukkes for det hele og den revne appelsinskal tilsættes og massen køles.

Når massen har stuetemperatur køres det hele i en ismaskine. Hæld i plasticbøtter og sæt i fryseren. Jeg blandede lidt blommedessert i massen inden den kom i fryseren – derfor den røde farve.

Server fx med syltede blommer eller karamelliserede nødder (eller begge dele)

Græskaris

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: