Harissa af jordbær, vanedannende

Jordbær og timianHarissa af jordbær kan blive meget vanedannende. Dette er bestemt ikke marokkansk, men inspirationen er. Jeg lavede dette af, hvad der vokser lige udenfor. Denne Harissa er god til fx kyllingekød, lam, burgere, ost og hvad du ellers synes har brug for et krydret twist.

Du skal bruge til harissa af jordbær

2 spsk olivenolie
2 rødløg, hakkede
2 fed knuste hvidløg
1 stor tsk sennepspulver
1 stor tsk lakridspulver
2 laurbærblade
1/2 tsk chilipulver eller smag (jeg bruger en temmelig stærk)
5 spsk æbleeddike
En masse frisk timian og merian
500 gr friske jordbær
5 spsk sukker eller honning
lidt salt
lidt peber

Varm olien og tilsæt løg. Når de er bløde, tilsæt laurbærblade, hvidløg, alle pulverne, salt og peber. Tilsæt jordbær og eddike, og lad simre ved svag varme i en time.
Fjern laurbærblade og blend det.
Læg i glas og sæt i køleskab eller fryser (ikke glas;-). Kan holde sig frisk i 3 uger i køleskab.

Harissa af jordbær

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: