web analytics

Gult brød med græskar

Gult græskarbrødMange kan godt lide deres brød lidt blødt. Udfordringen består her i, ikke at få et alt for anonymt bagværk, både når det gælder udseende og smag. Jeg er ikke så vild med at bage med for meget mælk og fedtstof, så der skulle “andet til”. Her er et flot gult fletbrød med meget smag.

Jeg tog udfordringen op og da det var sæson for græskar lå denne opskrift på gult brød med græskar lige til højrebenet.

Gult græskarbrødGult brød med græskar

Ingredienser

kød af 1/2 hokkaido svarende til en tekopfuld
ca 400g hvidt hvedemel
1/4 l vand
1 tsk havsalt
en lille smule gær (som to ærter)
æg til pensling

Arbejdsgang

Jeg lagde en hokkaido i en stegepose, lagde den i ovnen ved ca. 160 ºC indtil den var mør, ca. 50 minutter. Efter den var afkølet blev den halveret, kernerne fjernet og kødet taget ud af den halve og most.

Ingredienserne blev æltet i 10 minutter og sat til hævning til dobbelt størrelse. Bemærk at melmængden skal tilpasses dejen så den ikke bliver alt for fast, så undgå at komme for meget i til at begynde med.

Når dejen er klar slås den ned, deles i tre og flettes. Husk at bøje enderne lidt ind. Lad atter hæve til dobbelt størrelse på bagepapir og pensl med æggeblomme. Bag ved 180 ºC i 40 minutter eller indtil det bliver mørkt gyldent. Køl ned og nyd.

Gult græskarbrød

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: