Gul chilisovs, stærk og aromatisk

Gul chilisovs, stærk og aromatisk

Gul chilisovs

Gul chilisovsHvem siger der absolut skal tomat i en chilisovs? Dette er en udgave der måske snyder en lille smule, da den for nogle minder lidt om appelsinmarmelade, men det er det ikke!
Aromaen er afhængig af de chilier du kan få fat på. Se om du kan købe nogle af citrontypen eller endnu bedre gul habanero. Cayennetypen er knap så god, hvis det er andet end ren styrke du går efter. Sovsen kan laves i en håndevending, så det er bare at gå i gang.

Gul chilisovsIngredienser

200 gr melon
2 rødløg
4 fed hvidløg
2 habaneros*
200 gr sukker
knivspids salt
lidt frisk rosmarin
1/2 dl lagereddike

Gul chilisovsSkær det hele i små stykker, kom i en gryde og lad det simre ½-1 times tid. Til sidst blendes det hele og kommes på små glas. *Det der med styrken er individuelt og du skal regne med at der skal en del ekstra chilier til hvis det ikke lige er efterårssæsonen du får dem i. Styrke er individuelt, men hvis du giver den gas, har du en fantastisk sovs til koldt kød og ost fx, men også til at justere med i den daglige madlavning.

No Responses

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: