web analytics

Gnocchi – gule og lækre

Gnocchi – gule og lækre

Gnocchi - gule og lækreGnocchi - gule og lækreDet er overhovedet ikke svært at lave gnocchi (udtales gni-okki). Du skal bruge en grundingrediens med stivelse som fx kartofler eller squash der blandes med æg, mel og krydderi, der bliver til små boller der enten ristes eller blandes i en sovs og serveres lidt i stil med pasta. Jeg har her brugt butternut squash, da det er det jeg lige har, men hokkaidoer kan bruges med ligeså godt udbytte. Når du har prøvet at lave gnocchi et par gange får du taget på det og kan producere dem på kort tid.

Gnocchi - gule og lækreIngredienser

300 gr butternut squash
1 løg
1 hvidløg
1 æg
olie og vineddike
ca 200 gr hvidt mel
1 dl rasp
50 revet hård ost som fx pecorino eller parmesan
salt og peber

Gnocchi - gule og lækre

Gnocchierne er lige kogt

1 løg, finthakket
200 ml fløde

ca 50 gr gorgonzola
1 løg finthakket
salt og peber

Sådan gør du

Pak dine squashstykker i staniol sammen med et løg, et fed hvidløg og lidt olie og vineddike og lad det bage i en ovn ved 160ºC i en times tid til det bliver blødt. Jeg bruger også skallen. Lad det hele køle ned.
Bland langsomt med resten af ingredienserne (hold mel tilbage) til du får en ret tynd “dej” – den skal kun lige kunne håndteres. Lav et meldækket bord hvor du former dejen til stænger der skæres i passende stykker. Disse koges kort – en 5-7 stykker ad gangen –  i rigeligt med saltvand. De er klar når de bobler op til overfladen.

Lav en sovs ved at riste lidt finthakket løg i olie til løgene er klaret og tilsæt fløde og gorgonzola. Når det er kogt sammen tilsættes en passende mængde gnocchi der koger med til det hele er varmt.

Serveres i en dyb tallerken og drysses med revet pecorino eller parmesan. Du kan også forsøge dig med fx rucola eller revet citronskal.

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: