Fritter lavet langsomt

Fritter

Fritter lavet langsomt, her sammem med muslinger – næsten nationalretten i Belgien

Lige som Tintin og Asterix og Obelix stammer fritterne fra Belgien. Her spiser man dem til muslinger. Hvis de bliver lavet med omhu, kan du selv opnå en kvalitet der er meget højere end den du får fra den dybfrosne standardvare.

Metoden her er lidt tidskrævende, men det er absolut arbejdet værd, da du får dem som de skal være: sprøde udvendigt og bløde indeni. Metoden er ret nem, men du skal regne med en del ventetid ind imellem de enkelte arbejdsgange. Det samlede tidsforbrug bliver dog ikke så stort i den sidste ende.

Fritter til fire personer lavet langsomt

Fritter

Stavene inden vi går i gang

1,5 kg store kartofler skæres i stave på ca. 7 mm (jeg skyller dem bare inden brug, men skræl dem, hvis du foretrækker dem uden skræl).

Dæk stavene med vand i en gryde og tilsæt en kop eddike. Jeg bruger almindelig gammeldags husholdningseddike. Bring i kog, tag af varmen og lad stavene hvile i vandet en halv time. Tag stavene op, tør i et viskestykke og sæt i køleskabet.

Fritter

her er de alle sammen i gryden med eddike

Efter afkøling koges stavene i små portioner i solsikkeolie ved 205-210  °C i 5 minutter. Der skal være så meget olie i gryden så det dækker. Det er ret vigtigt at temperaturen er høj nok når du starter på hver portion. Mål evt med et infrarødt termometer. Tag dem op til sidst og læg på noget fedtsugende og lad dem køle ned til stuetemperatur .

Fritter

Ca således ser fritterne ud inden de koges færdige

Frys nu fritterne – de skal fryses før næste trin. Jeg placerer dem fladt i plastposer, hvis jeg ikke har meget tid. Så går det lidt hurtigere i dybfryseren.

Før sidste runde varmes olien til omkring 210 grader °C, gerne lidt mere. De frosne fritterstave kommes i olien holdvis og koges gyldne. Husk at temperaturen skal være på plads mellem holdene. Hold de færdige fritter varme i ovnen ved 90 °C indtil alle er klar til servering.

Serveres med salt og aioli.

Temperaturmåler

Min temperaturmåler. Hvem kan leve uden sådan en dims?

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: