web analytics

Fritter af kikærter

kikærtefritter

Fritter af kikærter

kikærtefritterVi bruger ikke så mange kikærter her, de er mest kendt fra falaffel og hummus. Længere sydpå, nede over Alperne er man mere vant til at bruge kikærter til mange retter. Her er min version af fritter af kikærter, som jeg første gang smagte i Italien. De er selvfølgelig glutenfri. Det eneste der kan være svært at skaffe, er kikærtemelet, men enhvert velassorteret supermarked eller helsekostforretning burde have varen.

kikærtefritterIngredienser

100 gr kikærtemel
ca 300 ml vand eller fond
1 knivspids spidskommen
salt og peber
3 spk revet grana padano eller pecorino (mild)

Sådan gør du

kikærtefritterBland ingredienserne i en gryde og varm langsomt op mes du pisker. Du skal ende op med en grød der lige netop kan piskes, så det det kan være du skal justere lidt med væsken/fonden. Når den tykke vælling har boblet i 10 minutter hældes den i et fad der er smurt med lidt olie. Når den er kølet af, skæres den i mundrette stykker der fritteres til de bliver let gyldne. Jeg bruger solsikkeolie ved 180ºC til mine – kikærtefritterdet tager ca 5 minutter. De drysses med med lidt salt og kan serveres som forret med aioli, eller som tilbehør til lyst kød.

 

Kommentér gerne/Comments here Please

%d bloggers like this: